Geregeld in een muisklik

by administratie . 0 Comments

Hij zit aan de keukentafel achter zijn laptop. Zijn moeder loopt achter hem langs. Ze werpt een snelle blik op het beeldscherm. Het logo van theoriegereserveerd.nl pronkt in de linkerbovenhoek van het scherm.
“Ga je je theorie halen?”, vraagt ze geschrokken. Zijn antwoord is een onverstaanbaar gebrom, maar ze kan wel raden dat hij “ja” bedoelt.

Behendig beweegt hij de muis over het scherm en toetst zijn BSN en zijn geboortedatum in. Hij rekent af met internetbankieren en de aanvraag voor het theorie-examen is blijkbaar geregeld.

Hij staat op, laat de laptop op tafel staan en loopt de keuken uit. Ze kijkt haar kleine jongen na. Met angst en beven denkt ze aan het moment dat hij voor de eerste keer op de scooter de weide wereld intrekt. Een scooter betekent meer vrijheid voor de jongens. Ze trekken verder weg van het ouderlijk huis, mijmert ze.

Binnen een uur klinkt de begintune van zijn favoriete nummer door de woonkamer. Hij neemt zijn mobiel op. Veel meer dan “ja” en “oké” hoort ze hem niet zeggen. “Oké, doei”, sluit hij het gesprek af.

Hij komt weer naar de keuken. Ze kijkt hem vragend aan. Met een tevreden glimlach rond zijn mond kondigt hij aan dat theoriegereserveerd.nl zijn theorie-examen geregeld heeft.

De aanvraag voor het examen is met een paar muisklikken en een telefoontje gebeurd. Het besef dat haar kleine jongen groot wordt, heeft bij zijn moeder iets langer nodig dan een paar klikken met een muis en een telefoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *